Okresní soud v Olomouci dne 14.května 2015



Předehra finále justičního slalomu

Vyjádření znalce profesora MUDr. Ladislava Hosáka ze dne 28.dubna 2015, který trvá na zavření Dušana Dvořáka do blázince pro jeho vysokou společenskou nebezpečnost spočívající v pěstování konopí, přestože si to nepřeje nejen jeho rodina, ošetřující soudem ustanovená lékařka, kolegové a další včetně znalce MUDr. Jiřího Švarce, jehož posudek znalec Hosák napadl, je uvedeno ZDE 


Replika od Dušana Dvořáka ze dne 12.května 2015 na vyjádření znalce MUDr. Ladislava Hosáka je uvedena ZDE 


Ve finále 15 měsíčního justičního slalomu o palmu sv. BigPharma Bastily zvítězil Capo di Tutti Capi CannabisTherapy







 

Justiční konopný slalom v Prostějově

Justiční Dvořákův slalom se opět nekonal


Čtvrtek, Květen 21, 2015 - 12:15
Manželé Dvořákovi na výzkumnické farmě v Ospělově, foto Lumír Hanuš (2010)
Ospělov, Prostějov – Soudní peripetie Dušana Dvořáka se zadrhly. Okresní soud musel opakovaně zrušit projednání obnovy řízení prvního zabavení konopí na ospělovské farmě z roku 2009, a to z důvodu ustanovení nového obhájce.

Stání bylo nařízeno na základě žádosti manželů Dvořákových. Ti od soudu čekají verdikt o netrestnosti skutku. Své přesvědčení jsou prý připraveni doložit důkazy. Obnova řízení měla být projednána 9.dubna a 21. května 2015. Nedostatkovým zbožím se ale stal obhájce. „Letos mám již třetího advokáta. Většina z nich odmítá jít proti prostějovskému státnímu zastupitelství, odmítá se naučit unijní právo, odmítá mě hájit a vůbec se nestydí  říct, že s tou kauzou nechtějí mít vůbec nic společného,“ říká opakovaně souzený a zároveň kvůli zdravotnímu stavu obžaloby zproštěný pěstitel konopí Dušan Dvořák, „zatím jen jeden jediný prostějovský advokát (Mgr. Miroslav Burget) se nebojí, v úterý 26.května, kdy se bude projednávat čtvrtá konfiskace konopí z roku 2012, do toho jde, unijní právo chápe, je velmi bystrý, je na straně klienta a to i tehdy, když je advokátem ex offo,“ říká Dvořák s tím, že je radost potkat aspoň jednoho účastného obhájce.

Desítky soudů, které má Dvořák za sebou a nazývá je s nadhledem justičním slalomem, kromě chybějících právníků blokují posudky, které Dvořáka hodnotí za duševně nemocného a tudíž nepostižitelného. To ale pěstitel popírá a naplnění práva se dožaduje, byť by pro něj znamenalo potrestání. O svou budoucnost se nebojí. „ Pátá sklizeň zatím v policejním šetření nedospěla ani do stádia obvinění a panuje 'ticho po pěšině',“ dodává Dvořák s tím, že na Okresním státním zastupitelství je již podána žádost o předběžné opatření k zastavení policejního šetření, a to díky doložení důkazů, že se nejedná o trestný čin. Dvořák tvrdí, že když policie nemá žádnou normu na měření obsahu THC v konopí, vyhodnotí legální certifikované uznané odrůdy konopí (Carmagnola a Finola) jako odrůdy nelegální.